Drama opdracht: de spiegel

Dit heb je nodig
Een ruime lege ruimte
Eventueel attributen die je wilt gebruiken

Tijdens deze opdracht ga je in een tweetal elkaar spiegelen. Je hebt heel veel vrijheid om eigen creativiteit kwijt te kunnen tijdens deze opdracht. Maak er een komische scène van waarin er dingen mis gaan. Of maak het gevoelig en mooi zoals een Pierrot die zichzelf in de spiegel ziet. Deze opdracht is voor iedereen geschikt, het maakt niet uit welk spelniveau je hebt. Je oefent het spelen van een personage en het voorbereiden van een scène.

Warming up:
Begin door je lichaam even helemaal los te schudden. Voel je de energie die vrij is gekomen, ben je klaar voor de opdracht?

Oefen het spiegelen:
Je gaat nu samen het spiegelen oefenen. Eerst spreek je af wie de spiegel is en wie de persoon voor de spiegel. Gaat dit goed gelijk?

Spiegelen in een rol:
Wanneer het spiegelen goed gaat is het tijd om scènes te bedenken en een rol te gaan spelen. Gebruik de bewegingen die leuk zijn om te doen en die je gemakkelijk afgaan.

Speel een of meerdere scenes:
Hebben jullie het spiegelen helemaal onder de knie, bedenk dan één volledige scène of meerdere. Maak er een verhaaltje van met een begin en een eind. Oefen de scène meerdere keren zodat jullie zelfverzekerd genoeg zijn om hem op te voeren. En al gaat het mis tijdens het opvoeren, dat kan ook hartstikke leuk zijn voor het publiek om naar te kijken.

Je hebt nu een kleine inkijk gekregen in de opdracht. Ben je enthousiast geworden en wil je deze drama opdracht graag proberen, download dan het Werkblad in PDF formaat of bestel het papieren werkblad in de shop.

Veel speelplezier en..

Toi toi toi

Dit werkblad is te downloaden in PDF formaat in de shop, of je besteld de voorgedrukte werkbladen voor in je kunstmap.

Heb je het werkblad gemaakt?
Laat ons dan weten wat je ervan vindt! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #kleinekunstenaars.